În parcurile de distracție administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța se va desfășura, în perioada 17 – 18 august 2021, o acțiune de dezinfecție, dezinsecție și deratizare. Operațiunea urmărește menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort vizitatorilor parcurilor, eliminarea rozătoarelor, a bacteriilor, a germenilor etc. și prevenirea apariției unor focare de infecție, a unor epidemii ori boli infecțioase.

Lucrătorii societății contractate de Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanța vor acționa marți, 17 august, în Complexul de sporturi extreme Gravity Park și Țara Piticilor – Parc Tăbăcărie, care vor fi închise publicului între orele 09:00 și 16:00. Miercuri, 18 august, acțiunea de dezinfecție, dezinsecție și deratizare se va derula în Țara Piticilor din zona Casa de Cultură – Aleea Nalbei și Țara Piticilor din zona Cartier Medeea – intersecție I.C. Brătianu cu Str. Cumpenei. În scopul menținerii unui mediu sigur, accesul vizitatorilor va fi interzis în intervalul orar 09:00 – 16:00. Pentru acțiunea de dezinsecție se vor folosi insecticidele SUPERTOX, CYPERTOX 10, FORTTOX CPE, K-OTHRINE 7,5 FLOW, iar pentru cea de dezinfecție se va folosi biocidul BIONET A15 și DESOGEN AERO.

Pentru acțiunea de deratizare se vor folosi momeli toxice protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător, care vor fi amplasate în locuri cât mai retrase. Produsele aplicate vor fi KLERAT WAX BLOCK, RACUMIN PASTE. Se interzice ridicarea momelilor de la locurile în care au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente.